
MEDOVINA.
Je jednodušší jít prostě do obchodu a koupit na příští schůzku sabatu potřebné věci k jídlu, ale zažijete hodně zajímavých zážitků, když si je připravíte sami....
MEDOVINA - Rozpusťte čtyři libry (asi 1,80 kg) cukru v jednom galonu (asi 4 l) vody a přidejte jednu unci (0,03 kg) chmele, půl unce zázvoru a kůru ze dvou citronů. Vařte směs tři čtvrtě hodiny, nalejte ji do soudku po okraj, a když je vlažná, přidejte unci kvasnic. Nechte medovinu vykvasit a pak přidejte čtvrt unce želatiny (je k dostání v obchodech s přípravky na výrobu vína) a pevně sud uzavřete.
Za šest měsíců medovinu stočte do lahví.
Uvedený recept na medovinu pochází od prostého včelaře. Skutečnost, že medovina byla kdysi velmi důležitým a složitým nápojem, je vidět v knize The Closet of Sir Kenelm Dingby (Tájemství sira Kenelma Dingbyho), poprvé vydané v roce 1669, kde autor uvádí nejméně šestadvacet receptů na medovinu. Je zde i recept na suchou medovinu. Když se dobře udělá (je poněkud náročnější než dříve uvedené recepty), vyrovná se medovině z čas Tudorovců.
ZDROJ : VELKÁ UČEBNICE ČARODĚJNICTVÍ A MAGIE.