PAMPELIŠKOVÉ VÍNO. Je jednodušší jít prostě do obchodu a koupit na příští schůzku sabatu potřebné věci k jídlu, ale zažijete hodně zajímavých zážitků, když si je připravíte sami....
PAMPELIŠKOVÉ VÍNO - Otrhejte okvětní lístky z čerstvých květů. Vložte galon (asi 4 l) těchto lístků do nádoby a zalijte galonem právě převařené vody. Nechte deset až dvanáct dnů zakryté, občas směs promíchejte. Přeceďte do hrnce a přidejte podle chuti tři až čtyři libry (asi 1,35 až 1,80 kg) cukru. Přidejte také jemně nakrájenou kůru z jednoho pomeranče a jednoho citronu a zbytek obou kusů ovoce nakrájených na kousky, ale beze stopy bílé dužiny nebo peciček. Vařte dvacet minut na mírném ohni a potom odstraňte z tepla. Když nápoj zchladne a je vlažný, přidejte do něho lžíci pivovarských kvasnic a asi 10 g kvásku natřeného na kousku chleba. Nádobu opět zakryjte a nechte ji několik dnů stát. Pak tekutinu přelejte do soudku a ten rychle a dobře zazátkujte. Asi po dvou měsících přelijte do lahví.