ŽALUDOVÝ CHLÉB.

Napsal Beherit666.bloger.cz (») v pondělí 28. 11. 2011 v kategorii MOUDRÁ KNIHA, přečteno: 1650×
ucebnice-magie/pRednI-strana-knihy.jpg

ŽALUDOVÝ CHLÉB.
Je jednodušší jít prostě do obchodu a koupit na příští schůzku sabatu potřebné věci k jídlu, ale zažijete hodně zajímavých zážitků, když si je připravíte sami....

ŽALUDOVÝ CHLÉB - Potřebujete 2 šálky mléka, 2 polévkové lžíce oleje nebo másla, 2 čajové lžičky soli, 2 polévkové lžíce suchých kvasnic, 4 a 2/3 šálku žaludové mouky (viz dále), 1/3 šálku medu, 1/3 šálku vlažné vody.
Nejvhodnější žaludy: z bíIého a zimního dubu. Sbírejte je na podzim, kdy zrají.
Příprava žaludové mouky: odstraňte slupky. Vařte celé žaludy nejméně dvě hodiny. Vodu vyměnujte pokaždé, když její barva dosáhne světlehnědého odstínu. Po uvaření by žaludy měly být tmavohnědé. Pečte je hodinu v troubě při teplotě 175 'C. Nakrájejte je najemno a potom je pomelte v mlýnku na mouku nebo jiné potraviny. Opět je osušte v troubě. Znovu je nejméně dvakrát pomelte.
Svařte mléko. Vmíchejte do něho olej nebo máslo, med a sůl. Nalijte směs do velké mísy a nechte zchladit tak, aby byla vlažná. Přidejte kvasnice a postupně vmíchejte žaludovou mouku. Zakryjte mísu utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Potom je třeba těsto deset minut hníst. Vyvátejte je na tloušťku silného lístkového těsta. Srolujte a vytvarujte z těsta dva bochníky. Vložte je do vymaštěných plechů na chleba. Nechte je přikryté kynout další dvě hodiny. Pečte v troubě předehráté na 190 'C. Vyndejte z trouby a povrch chlebů potřete olejem nebo rozpuštěným máslem.

ZDROJ : VELKÁ UČEBNICE ČARODĚJNICTVÍ A MAGIE.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a nula